Diktatoren21. september 2017 — 29. oktober 2017

Om forestillingen

CHAPLINS MESTERLIGE FILM SOM TEATER

CHARLIE CHAPLINS LEGENDARISKE KOMEDIE STÅR SOM EN AF FILMHISTORIENS ALLERSTØRSTE MILEPÆLE. NU FÅR DEN RØRENDE FORTÆLLING OM KAMPEN FOR EN VERDEN UDEN KRIG VERDENSPREMIERE PÅ NØRREBRO TEATER.

Da en lille jødisk barber vågner op efter 20 år med hukommelsestab, er det til en ny og barsk virkelighed. Her spiller den opblæste diktator Hynkel badebold med verdensfreden og drømmer om den rene ariske race. Barberen, hans kæreste Hannah og deres venner tager kampen op mod Hynkel, men det ser mildest talt sort ud. Tilfældet vil dog, at barberen ligner diktatoren på en prik, og en dag bliver de to forvekslet.

Oplev Nikolaj Cederholms stjernebesatte, fysiske og visuelt stærke iscenesættelse af Chaplins mesterværk. En rørende, morsom og relevant komedie om magtens begær, menneskehedens håb og kampen for en verden uden krig.


THE GREAT DICTATOR © Roy Export S.A.S. All Rights Reserved.

Charlie Chaplin™ is a trademark and/or service marks of Bubbles Inc. SA and/or Roy Export S.A.S. used with permission. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated SA 2017.

Medvirkende

OLAF JOHANNESSEN, SØREN PILMARK, PETER GANTZLER, JIMMY JØRGENSEN, JESPER HYLDEGAARD, NICOLAI DAHL HAMILTON, ASBJØRN KROGH NISSEN, PETER ZANDERSEN OG JULIE AGNETE VANG

Manuskript: Charlie Chaplin Instruktion og dramatisering: Nikolaj Cederholm Scenografi: Kim Witzel Kostumer: Line Bech Koreograf: Anja Gaardbo Pianist og arrangør: Olivier Antunes Musikkonsulent: Kåre Bjerkø

Spiller

21. sep. 2017 —

29. okt. 2017

Tir-fre kl. 20.00
Lør-søn kl. 15.00

Sted

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Billetter

Fra

100

kr.
-

435

kr.

Medvirkende

Olaf Johannessen

Født 1961 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 1986. Var 1987-94 tilknyttet Aarhus Teater og spillede her bl.a. titelrollerne i Lykke-Per, Roberto Zucco og Hamlet. Blev herefter tilknyttet Det Kongelige Teater 1994-2000, hvor han medvirkede i bl.a. Richard III, Gengangere, Sparekassen, Urene hænder, Celestina, Fostbrødrene og Ci-vi-li-sa-tion, og hvor han senest har medvirket i Heksejagt og Puntila. Har derudover haft roller i bl.a. Knivskarpe Polaroider på CaféTeatret, Fader Vor på Husets Teater, Pelikanen og Slutspil på Teatret ved Sorte Hest, Fruentimmerskolen og Jeppe på Bjerget på Grønnegårds Teatret, Topmøde for de mest deprimerede på Republique samt Et drømmespil, Samtale før døden, Mefisto og senest Vredens druer på Betty Nansen Teatret. På film og tv har man bl.a. kunnet opleve ham i Alting bliver godt igen, Borgen, Forbrydelsen III, 1864 og Broen III. Olaf Johannessen har modtaget adskillige priser, bl.a. Lauritzen-prisen i 2010, en Robert i 2013 samt Årets Reumert for bedste mandlige hovedrolle i både 2015 og 2016.

Søren Pilmark

Født 1955 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1977. Efter et par sæsoner på Aarhus Teater kom han i 1980 til Det Kongelige Teater, hvor han slog igennem med forestillinger som Marx og Coca-Cola, Hamlet, Erasmus Montanus, Hvem er bange for Virginia Woolf?, Guys and Dolls, Mutter Courage, Mågen og Richard III. På Nørrebro Teater har han tidligere medvirket i De spiller min sang og Spindoctor , og på Betty Nansen Teater har man kunnet opleve ham i Ordet, Hamlet og København. Derudover har han medvirket i et utal af film og tv-serier, bl.a. De Skrigende Halse, Riget, Menneskedyret, Blinkende Lygter, Kongekabale, Forbrydelsen II, Lykke, 1864, Badehotellet samt Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P. I 1991 var han medstifter af den musikalske kvartet Ørkenens Sønner, som han fortsat optræder med, og i 2006 debuterede han som filminstruktør med kortfilmen Helmer og søn, der blev nomineret til en Oscar. Søren Pilmark har modtaget adskillige hædersbevisninger, bl.a. Lauritzen-prisen i 1995, Årets Reumert og Teaterpokalen i 2000, to Robert-priser samt en Bodil. I 1994 blev han udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Peter Gantzler

Født 1958 og uddannet fra Statens Teaterskole 1990. På teaterscenen har han tidligere medvirket i bl.a. Monument på Østre Gasværk Teater, Rumænerne på Folketeatret, Hamlet på Gladsaxe Ny Teater, Faderen på Teatret ved Sorte Hest og Den Grønne Elevator i Tivoli. Fik sit folkelige gennembrud som taxachaufføren Mike i tv-serien Taxa og har siden medvirket i adskillige tv-serier, herunder Nikolaj og Julie, Krøniken, Rita I og II, Bankerot, Mens vi presser citronen, A-klassen, Borgen, Arvingerne III, Badehotellet og Mercur. På film har han kunnet opleves i bl.a. Italiensk for begyndere, At klappe med een hånd, Solkongen, Dommeren, Direktøren for det hele, Spillets regler, Lang historie kort, Dan Dream samt Dreng, som han også selv instruerede (2011). Modtog i 2001 en Robert for bedste mandlige birolle i Italiensk for begyndere.

Jesper Hyldegaard

Født 1961 og uddannet fra Statens Teaterskole 1991. Var i 1979 medstifter af teatergruppen Dr. Dante, senere Dr. Dantes Aveny, hvor han frem til 2001 medvirkede i et utal af forestillinger som både skuespiller, instruktør, dramatiker og komponist. Har siden optrådt som skuespiller på en lang række af landets scener, bl.a. i Hærværk, Romeo og Julie og Cabaret på Det Kongelige Teater, Jeppe på bjerget, Visen om Sidsel og Don Ranudo på Grønnegårds Teatret, Vildanden på Aalborg Teater, Amadeus på Østre Gasværk Teater, Et Dukkehjem på Mungo Park samt Konvolutten, Far skal dø og Lampedusa på Husets Teater, hvoraf sidstnævnte har indbragt ham en nominering for bedste mandlige hovedrolle ved Årets Reumert 2017. På Nørrebro Teater har han tidligere spillet med i Mænd der hader kvinder, og senest har han medvirket i Et hus på sand og håb på Teater Får302. På tv og film er han bl.a. kendt fra Små Ulykker, Krøniken, Drabet, Klovn, Sommer, Idealisten, Kollektivet og DR’s julekalender Den anden verden. Har desuden skrevet tekster til og instrueret på bl.a. Team Teatret, Østre Gasværk Teater, Aalborg Teater og Mungo Park.

Nicolai Dahl Hamilton

Født 1976 og uddannet fra Statens Teaterskole 2002. Debuterede samme år i Detaljer på Det Kongelige Teater, hvor han siden har medvirket i en lang række forestillinger, bl.a. Parasitterne, En skærsommernatsdrøm, Darwins testamenteDe tre musketererDen unge Werthers lidelser, Fanny og Alexander og Mågen samt Macbeth, Madame Bovary, Doppler, Metamorfoser, Hedda Gabler, Menneskedyr og Nordisk Fjer som medlem af Det Røde Rum. På Nørrebro Teater har han tidligere medvirket i Den danske borgerkrig 2018-24, og herudover har han medvirket i forestillinger på CaféTeatret, Grønnegårds Teatret, Husets Teater, Østre Gasværk Teater, Betty Nansen Teatret samt senest i Vi er verden på Sort/Hvid. På tv har han medvirket i serier som Album, Forbrydelsen II, Rita og Broen IV samt i filmen Jagten. Modtog i 2009 Årets Reumert for bedste mandlige birolle i Modern Life på CaféTeatret.

Olivier Antunes

Født 1973 i Paris, men har boet hele sit liv i Danmark, hvor han er uddannet pianist fra Vestjysk Musikkonservatorium 1998. Derudover har han modtaget undervisning i New York af internationalt anerkendte jazzpianister som Mulgrew Miller, Richie Beirach, Marc Copland og Kenny Werner. Har markeret sig stærkt på den danske jazzscene og har medvirket på adskillige album og spillet koncerter med bl.a. Johnny Griffin, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Søs Fenger, Jesper Thilo, Finn Ziegler og Alex Riel. Har desuden turneret i bl.a. Asien, Island og Rusland. I øjeblikket spiller han i kvartet med Søs Fenger, Lennart Ginman og Adam Nussbaum, i Jesper Thilo Kvartet, i Ed Thigpen Scantet og komponerer desuden selv musikken til hans egen Olivier Antunes Trio. Modtager af Ben Webster Prisen i 1999 og Holstebro Kommunes Kulturpris i 2001.

Kalender

{{outputEndDate}}
Ingen forestillinger eller events
{{playDates[$index]}} kl. {{event.acf.time}}
{{event.acf.event_name.post_title}}
Læs mere