Diktatoren25. maj 2018 — 09. juni 2018

Om forestillingen

CHAPLINS MESTERLIGE FILM SOM TEATER AF NIKOLAJ CEDERHOLM

MERE END 18.000 BEGEJSTREDE PUBLIKUMMER HAR ALLEREDE SET DIKTATOREN PÅ NØRREBRO TEATER. NU FÅR ENDNU FLERE CHANCEN MED 12 EKSTRAFORESTILLINGER FRA 25. MAJ TIL 9. JUNI 2018 – BILLETTERNE ER I SALG ALLEREDE NU! 

Charlie Chaplins legendariske komedie står som en af filmhistoriens allerstørste milepæle. Til ekstraforestillingerne i 2018 kan publikum på ny opleve den rørende fortælling om kampen for en verden uden krig.

Da en lille jødisk barber vågner op efter 20 år med hukommelsestab, er det til en ny og barsk virkelighed. Her spiller den opblæste diktator Hynkel badebold med verdensfreden og drømmer om den rene ariske race. Barberen, hans kæreste Hannah og deres venner tager kampen op mod Hynkel, men det ser mildest talt sort ud. Tilfældet vil dog, at barberen ligner diktatoren på en prik, og en dag bliver de to forvekslet.

Oplev Nikolaj Cederholms stjernebesatte, fysiske og visuelt stærke iscenesættelse af Chaplins mesterværk. En rørende, morsom og relevant komedie om magtens begær, menneskehedens håb og kampen for en verden uden krig.


THE GREAT DICTATOR © Roy Export S.A.S. All Rights Reserved.

Charlie Chaplin™ is a trademark and/or service marks of Bubbles Inc. SA and/or Roy Export S.A.S. used with permission. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated SA 2017.


Nørrebro Teater samarbejder med CPH PIX

Medvirkende

OLAF JOHANNESSEN, SØREN PILMARK, PETER GANTZLER, JESPER HYLDEGAARD, ASBJØRN KROGH NISSEN, PETER ZANDERSEN, OLIVIER ANTUNES M.FL.

Manuskript: Charlie Chaplin Instruktion og dramatisering: Nikolaj Cederholm Scenografi: Kim Witzel Kostumedesign: Line Bech Pianist og arrangør: Olivier Antunes Koreograf: Anja Gaardbo Slapstick-konsulent: Kasper Ravnhøj Musikkonsulent: Kåre Bjerkø

Spiller

25. maj. 2018 —

09. jun. 2018

Tir-fre kl. 20.00
Lør kl. 15.00

Sted

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Varighed

2 timer og 30 min. inkl. pause

Billetter

Fra

100

kr.
-

435

kr.

Medvirkende

Olaf Johannessen

Født 1961 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 1986. Var 1987-94 ansat på Aarhus Teater og spillede her bl.a. titelrollerne i Lykke-Per og Hamlet. 1994-2004 ansat på Det Kongelige Teater, hvor han medvirkede i bl.a. Engle i Amerika, Kjartan og Gudrun og Gengangere, og hvor man i de senere år desuden har kunnet opleve ham i bl.a. Richard III, Heksejagt og Puntila. Derudover har han optrådt på en lang række scener, bl.a. i Fruentimmerskolen og Jeppe på Bjerget på Grønnegårds Teatret, Topmøde for de mest deprimerede på Republique, Samtale før døden, Mefisto og senest Vredens druer på Betty Nansen Teatret samt Karte und Gebiet, Büchner Project og Peer Gynt på Schauspielhaus Düsseldorf i Tyskland, hvor sidstnævnte indbragte ham en nominering til teaterprisen Der Faust som bedste skuespiller i Tyskland. Fik sit folkelige gennembrud som statsminister Kristian Kamper i tv-serien Forbrydelsen III, og på tv og film har han endvidere medvirket i bl.a. Alting bliver godt igen, Borgen, 1864, Skammerens datter og Broen III. Olaf Johannessen har modtaget adskillige priser, bl.a. Lauritzen-prisen i 2010, en Robert i 2013, Teaterpokalen i 2014 samt Årets Reumert for bedste mandlige hovedrolle i både 2015 og 2016.

Søren Pilmark

Født 1955 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1977. Efter nogle sæsoner på Aarhus Teater blev han i 1980 tilknyttet Det Kongelige Teater, hvor han slog igennem med forestillinger som Marx og Coca-Cola, Hamlet, Erasmus Montanus, Hvem er bange for Virginia Woolf?, Guys and Dolls, Mutter Courage, Mågen og Richard III. På Nørrebro Teater har han tidligere medvirket i De spiller min sang og Spindoctor, på Betty Nansen Teatret har man kunnet opleve ham i Ordet, Hamlet og København, og senest har han spillet professor Higgins i My Fair Lady På Det Kongelige Teater. Derudover har han medvirket i et utal af film og tv-serier, bl.a. De Skrigende Halse, Riget I og II, Menneskedyret, Blinkende Lygter, Rembrandt, Kongekabale, Forbrydelsen II, Lykke, 1864, Badehotellet samt Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P. Op gennem 1980’erne optrådte han sammen med Per Pallesen i Pallesen Pilmark Show, og i 1991 var han medstifter af kvartetten Ørkenens Sønner, som han fortsat optræder med. Er desuden en af landets bedste tryllekunstnere, og debuterede i 2006 som filminstruktør med kortfilmen Helmer og søn, der blev nomineret til en Oscar. Søren Pilmark har modtaget adskillige hædersbevisninger, bl.a. Lauritzen-prisen i 1995, Årets Reumert og Teaterpokalen i 2000, to Robert-priser samt en Bodil. I 1994 blev han udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Peter Gantzler

Født 1958 og uddannet fra Statens Teaterskole 1990. På teaterscenen har han tidligere medvirket i bl.a. Monument på Østre Gasværk Teater, Rumænerne på Folketeatret, Tre dage med regn i Krudttønden, Hamlet på Gladsaxe Ny Teater, Faderen på Teatret ved Sorte Hest samt Den Grønne Elevator i Tivoli. Fik sit folkelige gennembrud som taxachaufføren Mike i tv-serien Taxa og har siden medvirket i adskillige tv-serier, herunder Nikolaj og Julie, Krøniken, Rita I og II, Bankerot, Mens vi presser citronen, A-klassen, Borgen, Arvingerne III, Badehotellet, Mercur samt BBC-serien The Last Kingdom. På film har han desuden spillet en lang række roller i bl.a. Italiensk for begyndere, At klappe med een hånd, Solkongen, Dommeren, Direktøren for det hele, Spillets regler, Lang historie kort, Dan Dream samt Dreng, som han også selv skrev manuskriptet til og instruerede. Modtog i 2001 en Robert for bedste mandlige birolle i Italiensk for begyndere.

Jesper Hyldegaard

Født 1961 og uddannet fra Statens Teaterskole 1991. I perioden 1979-2001 medvirkede han i et utal af forestillinger i teatergruppen Dr. Dante, senere Dr. Dantes Aveny, hvor han både var skuespiller, instruktør, dramatiker og komponist. Har desuden optrådt som skuespiller på en lang række af landets scener, bl.a. i Hærværk, Romeo og Julie og Cabaret på Det Kongelige Teater, Vildanden på Aalborg Teater, Amadeus og Leonardo på Østre Gasværk Teater, Et Dukkehjem på Mungo Park, Kirken og Demokratiske bestræbelser på Kaleidoskop, Konvolutten, Far skal dø og Lampedusa på Husets Teater, Et hus på sand og håb på Teater Får302 samt Lige for lige, Visen om Sidsel og senest Don Ranudo på Grønnegårds Teatret. På Nørrebro Teater har han tidligere medvirket i Mænd der hader kvinder. På tv og film er han bl.a. kendt fra Små Ulykker, Krøniken, Drabet, Klovn, Sommer, Idealisten, Kollektivet, Gidseltagningen og DR’s julekalender Den anden verden. Har desuden skrevet tekster til og instrueret på bl.a. Team Teatret, Østre Gasværk Teater, Aalborg Teater og Mungo Park. Var nomineret til Årets Reumert 2017 for bedste mandlige hovedrolle i Lampedusa.

Nicolai Dahl Hamilton

Født 1976 og uddannet fra Statens Teaterskole 2002. Debuterede samme år i Detaljer på Det Kongelige Teater, hvor han siden har medvirket i en lang række forestillinger som Parasitterne, En skærsommernatsdrøm, Darwins testamenteDe tre musketererDen unge Werthers lidelser og Fanny og Alexander samt bl.a. Macbeth, Madame Bovary, Doppler, Metamorfoser, Hedda Gabler, Menneskedyr og Nordisk Fjer som medlem af Det Røde Rum. På Nørrebro Teater har man tidligere kunnet opleve ham i Den danske borgerkrig 2018-24, og herudover har han medvirket i forestillinger på CaféTeatret, Grønnegårds Teatret, Husets Teater, Østre Gasværk Teater, Betty Nansen Teatret samt senest i Vi er verden på Sort/Hvid. På tv og film har han spillet med i serier som Album, Forbrydelsen II, Rita og Broen IV samt i filmen Jagten. Ved Årets Reumert modtog han i 2009 prisen for bedste mandlige birolle for Modern Life på CaféTeatret og var i 2011 nomineret til bedste mandlige hovedrolle for Den unge Werthers lidelser.

Asbjørn Krogh Nissen

Født 1981 og uddannet fra Statens Teaterskole 2012. Har siden medvirket i en lang række forestillinger på Det Kongelige Teater, bl.a. Kollektivet, Onde Ånder og Hærværk samt Hedda Gabler, Menneskedyr, Døden, Det mørke net, Markedet – er ikke noget sted, Nordisk Fjer og Kunsten altid at få ret som medlem af Det Røde Rum. På Nørrebro Teater var han sidste år med i Den danske borgerkrig 2018-24, og efterfølgende har han bl.a. medvirket i Livlægens besøg på Betty Nansen Teatret og senest Festen som madteater på Republique. Derudover har man kunnet opleve ham i film som Far til fire på japansk, Copenhagen og Midt imellem, kortfilmene Altmuligmand og den prisbelønnede Outpost samt tv-serierne Broen III, Norskov og den kommende sæson af Klovn. Modtog Reumerts Talentpris i 2014.

Peter Zandersen

Født 1983 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2012. Har siden medvirket i forestillinger på bl.a. Odense Teater, Grønnegårds Teatret, Teater Katapult, Københavns Musikteater og Rialto:Teatret. På Nørrebro Teater spillede han tidligere i år hovedrollen i Livsens ondskab, og senest har man kunnet opleve ham i Kort over glemte forbindelser på Teater Får302. Derudover har han medvirket i tv-serierne Dicte og Bedrag.

Olivier Antunes

Født 1973 i Paris, men er opvokset i Danmark, hvor han er uddannet pianist fra Vestjysk Musikkonservatorium 1998. Derudover har han modtaget undervisning i New York af internationalt anerkendte jazzpianister som Mulgrew Miller, Richie Beirach, Marc Copland og Kenny Werner. Har markeret sig stærkt på den danske jazzscene og har medvirket på adskillige album og spillet koncerter med bl.a. Johnny Griffin, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Søs Fenger, Jesper Thilo, Finn Ziegler og Alex Riel. Har desuden turneret i bl.a. Asien, Island og Rusland. I øjeblikket spiller han i kvartet med Søs Fenger, Lennart Ginman og Adam Nussbaum, i Jesper Thilo Kvartet og i Ed Thigpen Scantet. Komponerer desuden selv musikken til sin egen Olivier Antunes Trio og er organist i Elias Kirken på Vesterbro. Modtager af Ben Webster Prisen i 1999 og Holstebro Kommunes Kulturpris i 2001.

Bag om

Få et eksklusivt indblik i forestillingen DIKTATOREN 2017.

Kalender

{{outputEndDate}}
Ingen forestillinger eller events
{{playDates[$index]}} kl. {{event.acf.time}}
{{event.acf.event_name.post_title}}
Læs mere