Diktatoren | Nørrebro Teater

Diktatoren25. maj 2018 — 09. juni 2018

Om forestillingen

CHAPLINS MESTERLIGE FILM SOM TEATER AF NIKOLAJ CEDERHOLM

MERE END 18.000 BEGEJSTREDE PUBLIKUMMER HAR ALLEREDE SET DIKTATOREN PÅ NØRREBRO TEATER. NU FÅR ENDNU FLERE CHANCEN MED 12 EKSTRAFORESTILLINGER FRA 25. MAJ TIL 9. JUNI 2018 – BILLETTERNE ER I SALG ALLEREDE NU! 

Charlie Chaplins legendariske komedie står som en af filmhistoriens allerstørste milepæle. Til ekstraforestillingerne i 2018 kan publikum på ny opleve den rørende fortælling om kampen for en verden uden krig.

Da en lille jødisk barber vågner op efter 20 år med hukommelsestab, er det til en ny og barsk virkelighed. Her spiller den opblæste diktator Hynkel badebold med verdensfreden og drømmer om den rene ariske race. Barberen, hans kæreste Hannah og deres venner tager kampen op mod Hynkel, men det ser mildest talt sort ud. Tilfældet vil dog, at barberen ligner diktatoren på en prik, og en dag bliver de to forvekslet.

Oplev Nikolaj Cederholms stjernebesatte, fysiske og visuelt stærke iscenesættelse af Chaplins mesterværk. En rørende, morsom og relevant komedie om magtens begær, menneskehedens håb og kampen for en verden uden krig.

 

OBS: Denne forestilling tekstes på engelsk og dansk via app’en THEA. Læs mere her

OBS: This play is to be experienced with English and Danish subtitles through the app THEA. Read more


THE GREAT DICTATOR © Roy Export S.A.S. All Rights Reserved.

Charlie Chaplin™ is a trademark and/or service marks of Bubbles Inc. SA and/or Roy Export S.A.S. used with permission. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated SA 2017.

Nørrebro Teater samarbejder med CPH PIX og CPH STAGE

 

Medvirkende

OLAF JOHANNESSEN, SØREN PILMARK, JESPER HYLDEGAARD, ASBJØRN KROGH NISSEN, PETER ZANDERSEN, JULIE AGNETE VANG, HENRIK NOÉL OLESEN, ANDERS BUDDE CHRISTENSEN, EMIL BODENHOFF-LARSEN, OLIVIER ANTUNES

Manuskript: Charlie Chaplin Instruktion og dramatisering: Nikolaj Cederholm Scenografi: Kim Witzel Kostumedesign: Line Bech Pianist og arrangør: Olivier Antunes Koreograf: Anja Gaardbo Slapstick-konsulent: Kasper Ravnhøj Musikkonsulent: Kåre Bjerkø

Spiller

25. maj. 2018 —

09. jun. 2018

Tir-fre kl. 20.00
Lør kl. 15.00

OBS!
25. maj kl. 20.30
28. maj kl. 20.00
Spiller ikke 30. maj

Sted

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Varighed

2 timer og 30 min. inkl. pause

Billetter

Fra

100

kr.
-

435

kr.

Medvirkende

Olaf Johannessen

Født 1961 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 1986. Var 1987-94 ansat på Aarhus Teater og spillede her bl.a. titelrollerne i Lykke-Per og Hamlet. 1994-2004 ansat på Det Kongelige Teater, hvor han medvirkede i bl.a. Engle i Amerika, Kjartan og Gudrun og Gengangere, og hvor man i de senere år desuden har kunnet opleve ham i bl.a. Richard III, Heksejagt og Puntila. Derudover har han optrådt på en lang række scener, bl.a. i Fruentimmerskolen og Jeppe på Bjerget på Grønnegårds Teatret, Topmøde for de mest deprimerede på Republique, Samtale før døden, Mefisto og senest Vredens druer på Betty Nansen Teatret samt Karte und Gebiet, Büchner Project og Peer Gynt på Schauspielhaus Düsseldorf i Tyskland, hvor sidstnævnte indbragte ham en nominering til teaterprisen Der Faust som bedste skuespiller i Tyskland. Fik sit folkelige gennembrud som statsminister Kristian Kamper i tv-serien Forbrydelsen III, og på tv og film har han endvidere medvirket i bl.a. Alting bliver godt igen, Borgen, 1864, Skammerens datter og Broen III. Olaf Johannessen har modtaget adskillige priser, bl.a. Lauritzen-prisen i 2010, en Robert i 2013, Teaterpokalen i 2014 samt Årets Reumert for bedste mandlige hovedrolle i både 2015 og 2016.

Søren Pilmark

Født 1955 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1977. Efter nogle sæsoner på Aarhus Teater blev han i 1980 tilknyttet Det Kongelige Teater, hvor han slog igennem med forestillinger som Marx og Coca-Cola, Hamlet, Erasmus Montanus, Hvem er bange for Virginia Woolf?, Guys and Dolls, Mutter Courage, Mågen og Richard III. På Nørrebro Teater har han tidligere medvirket i De spiller min sang og Spindoctor, på Betty Nansen Teatret har man kunnet opleve ham i Ordet, Hamlet og København, og senest har han spillet professor Higgins i My Fair Lady På Det Kongelige Teater. Derudover har han medvirket i et utal af film og tv-serier, bl.a. De Skrigende Halse, Riget I og II, Menneskedyret, Blinkende Lygter, Rembrandt, Kongekabale, Forbrydelsen II, Lykke, 1864, Badehotellet samt Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P. Op gennem 1980’erne optrådte han sammen med Per Pallesen i Pallesen Pilmark Show, og i 1991 var han medstifter af kvartetten Ørkenens Sønner, som han fortsat optræder med. Er desuden en af landets bedste tryllekunstnere, og debuterede i 2006 som filminstruktør med kortfilmen Helmer og søn, der blev nomineret til en Oscar. Søren Pilmark har modtaget adskillige hædersbevisninger, bl.a. Lauritzen-prisen i 1995, Årets Reumert og Teaterpokalen i 2000, to Robert-priser samt en Bodil. I 1994 blev han udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Jesper Hyldegaard

Født 1961 og uddannet fra Statens Teaterskole 1991. I perioden 1979-2001 medvirkede han i et utal af forestillinger i teatergruppen Dr. Dante, senere Dr. Dantes Aveny, hvor han både var skuespiller, instruktør, dramatiker og komponist. Har desuden optrådt som skuespiller på en lang række af landets scener, bl.a. i Hærværk, Romeo og Julie og Cabaret på Det Kongelige Teater, Vildanden på Aalborg Teater, Amadeus og Leonardo på Østre Gasværk Teater, Et Dukkehjem på Mungo Park, Kirken og Demokratiske bestræbelser på Kaleidoskop, Konvolutten, Far skal dø og Lampedusa på Husets Teater, Et hus på sand og håb på Teater Får302 samt Lige for lige, Visen om Sidsel og senest Don Ranudo på Grønnegårds Teatret. På Nørrebro Teater har han tidligere medvirket i Mænd der hader kvinder. På tv og film er han bl.a. kendt fra Små Ulykker, Krøniken, Drabet, Klovn, Sommer, Idealisten, Kollektivet, Gidseltagningen og DR’s julekalender Den anden verden. Har desuden skrevet tekster til og instrueret på bl.a. Team Teatret, Østre Gasværk Teater, Aalborg Teater og Mungo Park. Var nomineret til Årets Reumert 2017 for bedste mandlige hovedrolle i Lampedusa.

Asbjørn Krogh Nissen

Født 1981 og uddannet fra Statens Teaterskole 2012. Har siden medvirket i en lang række forestillinger på Det Kongelige Teater, bl.a. Kollektivet, Onde Ånder og Hærværk samt Hedda Gabler, Menneskedyr, Døden, Det mørke net, Markedet – er ikke noget sted, Nordisk Fjer og Kunsten altid at få ret som medlem af Det Røde Rum. På Nørrebro Teater var han sidste år med i Den danske borgerkrig 2018-24, og efterfølgende har han bl.a. medvirket i Livlægens besøg på Betty Nansen Teatret og senest Festen som madteater på Republique. Derudover har man kunnet opleve ham i film som Far til fire på japansk, Copenhagen og Midt imellem, kortfilmene Altmuligmand og den prisbelønnede Outpost samt tv-serierne Broen III, Norskov og den kommende sæson af Klovn. Modtog Reumerts Talentpris i 2014.

Peter Zandersen

Født 1983 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2012. Har siden medvirket i forestillinger på bl.a. Odense Teater, Grønnegårds Teatret, Teater Katapult, Københavns Musikteater og Rialto:Teatret. På Nørrebro Teater spillede han tidligere i år hovedrollen i Livsens ondskab, og senest har man kunnet opleve ham i Kort over glemte forbindelser på Teater Får302. Derudover har han medvirket i tv-serierne Dicte og Bedrag.

Julie Agnete Vang

Født 1984 og uddannet fra Statens Teaterskole 2008. På teatret har hun siden medvirket i bl.a. Faust, The Playboy of the Western World, Ulysses von Ithacia, Fanny og Alexander samt Kollektivet på Det Kongelige Teater, Tjener for to herrer på Odense Teater, Festen på Folketeatret, Melodien, der blev væk på Nørrebro Teater samt Livlægens besøg og seneste Requiem på Betty Nansen Teatret. Derudover har man kunnet opleve hende på film i Klassefesten 2, Rosita, Tordenskjold og Kold og Thomas Vinterbergs Kollektivet, i kortfilmene De voksnes rækker og Kein problem samt i tv-serierne Borgen, Limbo, Tomgang og Midsummer Murders.

Olivier Antunes

Født 1973 i Paris, men er opvokset i Danmark, hvor han er uddannet pianist fra Vestjysk Musikkonservatorium 1998. Derudover har han modtaget undervisning i New York af internationalt anerkendte jazzpianister som Mulgrew Miller, Richie Beirach, Marc Copland og Kenny Werner. Har markeret sig stærkt på den danske jazzscene og har medvirket på adskillige album og spillet koncerter med bl.a. Johnny Griffin, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Søs Fenger, Jesper Thilo, Finn Ziegler og Alex Riel. Har desuden turneret i bl.a. Asien, Island og Rusland. I øjeblikket spiller han i kvartet med Søs Fenger, Lennart Ginman og Adam Nussbaum, i Jesper Thilo Kvartet og i Ed Thigpen Scantet. Komponerer desuden selv musikken til sin egen Olivier Antunes Trio og er organist i Elias Kirken på Vesterbro. Modtager af Ben Webster Prisen i 1999 og Holstebro Kommunes Kulturpris i 2001.

Bag om

Se trailer for forestillingen DIKTATOREN fra 2017.

Kalender

{{outputEndDate}}
Ingen forestillinger eller events
{{playDates[$index]}} kl. {{event.acf.time}}
{{event.acf.event_name.post_title}}
Læs mere