SVEJK27. september 2018 — 17. november 2018

Om forestillingen

 

DET KOMISKE EVENTYR OM ALLE TIDERS GODE SOLDAT

NØRREBRO TEATER PUSTER NYT LIV I FORTÆLLINGEN OM DEN LILLE, ENFOLDIGE MAND, DER UDFORDRER SYSTEMET OG MØDER LIVETS ABSURDITETER MED DET FARLIGSTE VÅBEN AF ALLE: HUMOREN.

Hundehandleren Svejk har papir på, at han er idiot og aldeles uegnet til kamp. Alligevel bliver han sendt til fronten for at kæmpe i den store krig. Men hvor andre lider og dør under ydmygelserne, går den gode soldat Svejk tilsyneladende igennem alle uretfærdigheder uden en skramme. Så hvad er han egentlig? Komplet idiot eller et genialt og udspekuleret fjols?

Oplev et stjernehold af skuespillere i Peter Schrøders musikalske iscenesættelse med Rasmus Botoft i spidsen som Svejk, en af verdenslitteraturens allerstørste komiske figurer.


GRATIS INTRODUKTIONER TIL FORESTILLINGEN

På udvalgte dage tilbyder vi gratis introduktioner til SVEJK. Her kan du blive klogere på forestillingen, og du kan møde nogle af de medvirkende eller andre fra Nørrebro Teater.

Forestillingsintroduktionerne er bestilt at skoleklasser og er derfor tilrettelagt efter den deltagende klasses ønsker. Men alle publikummer med billet til aftenens forestilling er meget velkomne. Introduktionerne starter kl. 18.45 og varer ca. en halv time.

Se programmet her:

TIRSDAG 2. OKT. KL. 18.45-19.15 MED SKUESPILLERNE TOM JENSEN OG JESPER GROTH

TIRSDAG 9. OKT. MED KL. 18.45-19.15 MED SKUESPILLERNE ULLA HENNINGSEN OG CARSTEN SVENDSEN

ONSDAG 10. OKT. KL. 18.45-19.15 MED SKUESPILLERNE ASGER REHER OG SARA VIKTORIA BJERREGAARD

TORSDAG 11. OKT. KL. 18.45-19.15 MED SKUESPILLERNE TOM JENSEN OG STEEN STIG LOMMER

TIRSDAG 13. NOV. KL. 18.45-19.15 MED SKUESPILLERNE RASMUS BOTOFT, CARSTEN SVENDSEN OG SARA VIKTORIA BJERREGAARD


Nørrebro Teater samarbejder med CPH PIX

Medvirkende

RASMUS BOTOFT, ULLA HENNINGSEN, STEEN STIG LOMMER, ASGER REHER, TOM JENSEN, CARSTEN SVENDSEN, JESPER GROTH, EMIL BODENHOFF-LARSEN, SARA VIKTORIA BJERREGAARD

Manuskript: Af Colin Teevan Instruktion, oversættelse og bearbejdelse: Peter Schrøder Scenografi og kostumer: Sven Dahlberg Koreograf: Kasper Ravnhøj Komponist: Fuzzy

Spiller

27. sep. 2018 —

17. nov. 2018

Tir-fre kl. 20.00
Lør kl. 15.00 og 20.00

Sted

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Varighed

Ca. 2 timer og 30 min. inkl. pause

Billetter

Fra

75

kr.
-

445

kr.

Medvirkende

Rasmus Botoft

Født 1972 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1999. På teaterscenen har man bl.a. kunnet opleve ham i den Reumertnominerede Pis på Kaleidoskop samt i en række forestillinger på Det Kongelige Teater såsom Kabale og kærlighed, Flugt, Ivanhoe, Figaros bryllup, Et vintereventyr, Brødrene Karamazov, Kirsebærhaven, Ifigenia, Mordets melodi og senest Røde Orm. Gennem de sidste ti år har han desuden været kendt som den ene halvdel af den prisbelønnede satiresucces Rytteriet, der startede i radioen, før det blev til en tv-serie og siden har været opført live på Bellevue Teatret, i Musikhuset Aarhus og senest i Glassalen i Tivoli.  På tv har han derudover medvirket i serier som Dusk og Bomholts Kvarter, Livvagterne, Sommer, Lykke, Arvingerne II, Mens vi presser citronen, Mercur og Isas Stepz. På film har man bl.a. set ham i Flammen og Citronen, Lille soldat, Alting bliver godt igen, Sandheden om mænd, Kvinden i buret, Mennesker bliver spist, Min søsters børn og guldgraverne samt Swinger. Har modtaget Lauritzen Fondens Rejselegat i 2009, Sam Besekovs Legat i 2011 og har flere gange været nomineret til en Robert.

Ulla Henningsen

Født 1951 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1972. Var frem til 1977 tilknyttet Aarhus Teater, hvor hun gjorde sig bemærket i bl.a. Den kaukasiske kridtcirkel og Mahagonny. Efterfølgende har hun medvirket i en lang række forestillinger på teatre over hele landet, bl.a. i Tartuffe, Vallombrosa, Blodbrødre, Dødsdansen og Min familie på Betty Nansen Teatret, Brev til min datter og Små ægteskabelige forbrydelser på Teatret ved Sorte Hest, Hamlet på Kronborg, Teaterkoncerten Bob Dylan på Aarhus Teater, Smerten på Teater FÅR302 samt i Blokhus-Revyen, Cirkusrevyen og Tivolirevyen. På tv er hun især kendt for sine roller som Iben Skjern i Matador og Liva Weel i Kald mig Liva, og derudover har hun medvirket i bl.a. Hjerteflimmer, Rejseholdet samt julekalenderen Pagten. På film har man kunnet opleve hende i bl.a. Carmen og babyface, Daisy Diamond, En mand kommer hjem og Karlas kabale. Er desuden jazzsangerinde og har udgivet albummerne The man I love og Skønne spildte dage. Har modtaget en række priser, bl.a. Henkel-Prisen i 1980, en Grammy i 1993 for soundtracket til tv-serien Kald mig Liva, Årets Reumert i både 2001 og 2004 samt Teaterpokalen i 2011 for sin præstation i Marguerite Duras’ monolog Smerten på Teater FÅR302.

Steen Stig Lommer

Født 1960 og uddannet fra Statens Teaterskole 1984. Har siden medvirket i et utal af forestillinger på de danske teaterscener, bl.a. Kirsebærhaven, Den glade enke, Jeppe på bjerget, Misantropen og Den gerrige på Det Kongelige Teater, Ansigtet mod væggen og Under is på CaféTeatret, den Reumertbelønnede Ingen møder nogen og Udsøgt Smerte på Husets Teater, Den skaldede sangerinde på Teatret ved Sorte Hest, Søstrene, Hamlet og senest Requiem på Betty Nansen Teatret samt Natmandens datter, De lystige koner i Windsor, Jeppe på bjerget, Don Ranudo og Misantropen på Grønnegårds Teatret, hvor han desuden er teaterchef. På film har man bl.a. kunnet opleve ham i Den store badedag, Ørnens øje, Afgrunden, Unge Andersen, Drømmen, Kollegiet, Kapgang og Mennesker bliver spist samt den Oscarnominerede kortfilm Helmer og søn. På tv har han medvirket i bl.a. Krøniken, Bryggeren, Edderkoppen, Rejseholdet, Forsvar, Ørnen, Sommer, Store drømme og Mercur samt julekalenderne Alletiders nisse, Pagten og Julestjerner. Har medvirket i revyer som Tivoli Revyen og Mogenstrup Revyen, for hvilken han blev Årets Revykunstner i 1994. Har derudover modtaget Teaterpokalen i 2009. Sidder desuden i bestyrelsen for Skuespillerforeningen af 1879.

Asger Reher

Født 1950 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1978. Herefter tilknyttet Aarhus Teater, indtil han 1982-87 blev ansat på Det Kongelige Teater. I de senere år har han bl.a. medvirket i En sælgers død, Jean de France og Mirakel på Det Kongelige Teater, Robin Hood og De lystige koner på Folketeatret, Niels Klims underjordiske rejse og monologen Rejsen på Vendsyssel Teater samt senest Annie Get Your Gun på Det Ny Teater. På revyscenen har han bl.a. medvirket i Hjørring-Revyen, Nykøbing F. Revyen, Rottefælden og Sønderborg Revyen. I 1991 var han desuden medstifter af satire-kvartetten Ørkenens Sønner, som han fortsat optræder med. På film har man bl.a. kunnet opleve ham i Ørnens Øje, Olsen Bandens sidste stik, Monas verden, Min søsters børn, Lykkevej og Springet, og på tv har han medvirket i bl.a. Rejseholdet, Gøngehøvdingen, Strisser på Samsø, Rejseholdet, Nikolaj og Julie, Krøniken, Ørnen og Forbrydelsen ll samt julekalenderne Alletiders nisse, Olsenbandens første kup, Pyrus på pletten og Jesus og Josefine. Udnævnt til Årets Revykunstner i 2005.

Tom Jensen

Født 1965 og uddannet fra Statens Teaterskole 1991. Har siden medvirket i en lang række forestillinger på de danske teaterscener bl.a. Melodien, der blev væk og Livsens Ondskab på Nørrebro Teater, The Black Rider, Woyzeck, Sommergæster og Livlægens besøg på Betty Nansen Teatret, My Fair Lady på Det Ny Teater, De lystige koner på Folketeatret samt Tjener for to herrer og Heksejagt på Det Kongelige Teater, hvor han var tilknyttet 1995-97. Derudover har han været flittigt brugt i revyer som Sønderborg Sommer Revy, Nykøbing F. Revyen og Hjørring-Revyen, hvor han siden 2016 også har været instruktør. Fik sit folkelige gennembrud som Prøve-Knud i tv-showet Score-Kaj (1995) og har desuden medvirket i satireprogrammet I hegnet, tv-serierne Album og Rita samt film som Ved vejen, Allegro, Dirch og Klassefesten. Modtog Årets Dirch i 2010, Olaf Poulsens Mindelegat i 2012 og har to gange været nomineret til Årets Reumert.

Carsten Svendsen

Født 1979 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2006. Kom herefter til Aalborg Teater, hvor han medvirkede i forestillinger som Natmandens datter, Flagermusen, Hair, Cabaret, Macbeth, Anne Linnet Teaterkoncert, Evig ung, Bavian, Kirsebærhaven, Bunbury, Sommer i Tyrol samt En kort en lang, som efterfølgende spillede på Nørrebro Teater. Derudover har han bl.a. medvirket i Mesteren og Margarita, Teaterkoncert: Cohen og My fair lady på Aarhus Teater, Ganløse Revyen, Nils Klims underjordiske rejse på Vendsyssel Teater, Jordens søjler på Østre Gasværk Teater samt Anything Goes, Annie Get Your Gun og senest The Book of Mormon på Det Ny Teater. Modtog en Reumert talentpris i 2009, Årets Skuespiller i Nordjylland i 2016 samt Årets Talentpris ved både Revyernes Revy og TV 2 Charlies Revygalla i 2017.

Jesper Groth

Født 1989 og uddannet fra Den Danske Scenekunstskole København 2015. Siden har han bl.a. medvirket i forestillingerne Gorillaen der var en gorilla på Det Lille Teater, H.C. Andersen lever på Baggårdteatret, En løn at leve for på Rejsescenen og senest Hamlet på Vendsyssel Teater. Filmdebuterede i kortfilmen Debut og har siden medvirket i film som I blodet og Muskelsvindler samt tv-serier som Yes no maybeIdiotenKrisministeren og Sygeplejeskolen.

Emil Bodenhoff-Larsen

Født 1981 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2014. Siden har han medvirket i forestillinger som En skærsommernats drøm, Den vægelsindede, Hvem har æren, Spillemand på en tagryg, Peters Jul, Spamalot, Anna Karenina, Robot og Den indbildt syge på Odense Teater samt i Diktatoren på Nørrebro Teater. Derudover har han bl.a. medvirket i kortfilmene Toxic og Skogsbo, og på tv har man kunnet opleve ham i Klaes the Roommate.

Sara Viktoria Bjerregaard

Født 1994. Afgangsstuderende på skuespilleruddannelsen ved Den Danske Scenekunstskole København. Tidligere har man kunnet opleve hende i Skammerens datter I og II, Hair og Hjælp søges på Østre Gasværk Teater samt De overlevende på Betty Nansen Teatret. Derudover har hun medvirket i filmene Lykke-Per og Steppeulven samt tv-serien Herrens veje.

Bag om

Kalender

{{outputEndDate}}
Ingen forestillinger eller events
{{playDates[$index]}} kl. {{event.acf.time}}
{{event.acf.external_event ? event.title.rendered : event.acf.event_name.post_title}}
Læs mere Køb Læs mere