Livsens Ondskab | Nørrebro Teater

Livsens Ondskab18. februar 2017 — 12. april 2017

Om forestillingen

 

EN ÆTSENDE SAMFUNDSSATIRE

DE ÆDER, DRIKKER OG SLADRER PÅ LIVET LØS I GUSTAV WIEDS NÅDESLØSE KLASSIKER. MØD THUMMELUMSEN, KNAGSTED OG ALLE DE ANDRE GROTESKE PERSONAGER, NÅR DEN URKOMISKE FORTÆLLING LANDER I ET NYT ÅRHUNDREDE.

Thummelumsen er en vaskeægte nærigrøv og besat af ønsket om et bedre liv. Han spinker og sparer, serverer for byens selvfede spidser i Ædedolkenes Klub og drømmer om at vinde i lotto. Men da den store gevinst endelig er i hus, bliver intet alligevel, som han havde håbet og troet.

LIVSENS ONDSKAB er en ætsende satire om et lille samfund, hvor alle er sig selv nærmest og derfor går i vejen for hinanden. En hylende morsom og evigt aktuel fortælling om at fortabe sig i troen på, at lykken er at være noget frem for nogen.

Medvirkende

DITTE GRÅBØL, OLE LEMMEKE, PETER ZANDERSEN, LAURA KVIST POULSEN, PEDER HOLM JOHANSEN, JEANETTE LINDBÆK BIRK, MARIE KNUDSEN FOGH, JOHANNE DAL-LEWKOVITCH OG TOM JENSEN

Instruktion: Christoffer Berdal Scenografi: Palle Steen Christensen Dramatisering: Mette Wolf frit efter Gustav Wieds roman

Spiller

18. feb. 2017 —

12. apr. 2017

Tir-fre kl. 20.00
Lør-søn kl. 15.00

Sted

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Varighed

Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

Billetter

Fra

100

kr.
-

435

kr.

Medvirkende

Ditte Gråbøl

Født 1959 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1984. Har tidligere medvirket i Spindoctor på Nørrebro Teater. Har i flere år været ansat ved Aalborg Teater og af flere omgange ved Det Kongelige Teater, hvor hun senest har medvirket i bl.a. Omstigning til Paradis og Romeo og Julie. Desuden har hun medvirket i forestillinger som Diamond/Dust/Shoes på CaféTeatret, Maria Stuart på Betty Nansen Teatret. Hun har også medvirket i flere revyer, blandt andre Cirkusrevyen, Tivoli-Revyen, Nykøbing F.-Revyen og Hjørring-Revyen. Derudover har hun bl.a. medvirket i filmene En kort en lang, Oh Happy Day og Ledsaget udgang, samt tv-serierne Krøniken, Livvagterne og Album. Ditte Gråbøl har modtaget en lang række priser, bl.a. en Bodil i 2004 for bedste kvindelige birolle i filmen Lykkevej, samt Olaf Poulsens Mindelegat og Sam Besekows Rejselegat i 2005.

Jeanette Lindbæk Birk

Født 1973 og uddannet fra Statens Teaterskole 2004. Har tidligere medvirket i Syngepigerne på Nørrebro Teater. Derudover har hun medvirket i Woyzeck og Nick Cave Teaterkoncert på Aarhus Teater, Maskerade, Tvillingerne fra Venezia og Den indbildt syge på Grønnegårds Teatret, samt diverse forestillinger på Det Kongelige Teater og Holbæk Teater. Derudover har hun medvirket i filmen Flaskepost fra P samt tv-serierne Rita, Bedre skilt end aldrig og Bedrag.

Johanne Dal-Lewkovitch

Født 1976 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 2000. Har siden medvirket i Manden uden fortid, Det bar’ mænd og Tjener for to herrer på Odense Teater, samt forestillinger på BaggårdTeatret, Teater Momentum og Aarhus Teater. Hun er desuden stifter og leder af det reumertnominerede børne- og ungdomsteater Teater Kompas, og har medvirket i filmen Arven og diverse tv-serier.

Laura Kvist Poulsen

Født 1973 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 2002. Har siden medvirket i bl.a. Paradis på Dr. Dante, Fobiskolen af Mammutteatret på Aarhus Teater, Tisvildeleje Revy samt flere sæsoner som fast del af Zirkus Nemo. Derudover har man kunnet opleve hende i flere sæsoner af tv-serien Krysters Kartel, som hun også var medforfatter på, samt i tv-serierne Anna Pihl, Forbrydelsen og Live fra Bremen.

Marie Knudsen Fogh

Født 1985 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2013. Har siden medvirket i bl.a. Elefantmanden og Peer Gynt på Odense Teater, Hvem støver af på Folketeatret, Den Gerrige på Teater Slotsgården samt Daemon, Richard III, Petra von Kants bitre tårer, Brødrene Løvehjerte og senest Ronja Røverdatter på Aalborg Teater. Derudover har hun medvirket i filmen Mikado samt i tv-serien Bankerot. Modtog Reumerts Talentpris i 2016.

Ole Lemmeke

Født 1959 og uddannet fra Statens Teaterskole 1984. Slog i de følgende år sit navn fast med roller i bl.a. De efterladte på Rialto Teatret (1986) og Edward II på Det Ny Teater (1988), og har siden medvirket i et utal af teaterforestillinger. Bl.a. Kan trold tæmmes? På Nørrebro Teater, Fanny og Alexander, Woyzeck, Erasmus Montanus og Kong Arthur på Det Kongelige Teater, Bang og Betty på Folketeatret og forestillinger på Aalborg Teater, Husets Teater samt Betty Nansen Teatret, hvor han senest har medvirket i Livlægens besøg. På film og tv har man kunnet opleve ham i bl.a. Himmel og helvede, De nøgne træer, Den russiske sangerinde, Magnetisørens femte vinter og Nynne samt Rejseholdet, Anna Pihl og Forbrydelsen II. Ole Lemmeke har modtaget en lang række priser, bl.a. Lauritzen Fondens Hæderslegat i 2004, Teaterpokalen i 2012, Årets Reumert i 2013 samt en Robert og to Bodil-priser.

Peder Holm Johansen

Født 1957 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1982. Har tidligere medvirket i Junglebogen på Nørrebro Teater og derudover bl.a. i Vi venter på Godot på Teatret ved Sorte Hest, H3K på Republique, Onde ånder og Ifigenia i Aulis på Det Kongelige Teater, Kasimir og Karoline på Malmö Stadsteater, The End på Odense Teater, Den politiske kandestøber på Bornholms Teater samt forestillinger på Aarhus Teater og Husets Teater m.fl. Derudover har han bl.a. medvirket i filmene Rene hjerter, Hvidsten Gruppen og Flaskepost fra P samt i tv-serierne Forbrydelsen, Borgen og Broen.

Peter Zandersen

Født 1983 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2012. Har siden medvirket i forestillinger på bl.a. Odense Teater, Grønnegårds Teatret, Teater Katapult og Københavns Musikteater samt Lokalekspeditionen, Det store juleterapishow og Takt & Tone på Rialto:Teatret. Derudover har man kunnet opleve ham i tv-serierne Dicte og Bedrag.

Tom Jensen

Født 1965 og uddannet fra Statens Teaterskole 1991. Har siden medvirket i et utal af forestillinger på de danske scener, bl.a. Melodien, der blev væk på Nørrebro Teater, The Black Rider, Woyzeck, Jeff Koons og Sommergæster på Betty Nansen Teatret, My Fair Lady på Det Ny Teater samt Tjener for to herrer og Heksejagt på Det Kongelige Teater, hvor han var tilknyttet 1995-97. Derudover er han flittigt brugt i revyer som Sønderborg Revyen, Nykøbing F. Revyen og Hjørring-Revyen, hvor han debuterede som instruktør i 2016. Fik sit folkelige gennembrud som Prøve-Knud overfor Peter Mygind i tv-showene Score-Kaj (1995). Har desuden medvirket i satireprogrammet I hegnet, tv-serierne Album og Rita samt film som Ved vejen, Allegro, Dirch og Klassefesten. Modtager af Årets Dirch i 2010 og Olaf Poulsens Mindelegat i 2012 og har yderligere været nomineret til Årets Reumert to gange.

Bag om

Se med her og kom bagom tæppet på LIVSENS ONDSKAB.

Alle arrangementer er gratis og åbne for alle   Søndag d. 26. februar kl. 13.30 FRA GUSTAV WIED TIL ERLING JEPSEN – SATIRENS VÆKST I LITTERATUREN OG TEATRET Vor tids store satiriske forfatter og dramatiker, Erling Jepsen, møder humorekspert og lektor i teater- og performancestudier (KUA), Michael Eigtved, i en samtale om Nørrebro Teaters opsætning af Gustav Wieds samfundssatire LIVSENS ONDSKAB. Hvordan har satiren udviklet sig som litterært og dramatisk udtryk, og hvordan har satiren det i dag? Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og er en del af litteraturfestivalen Kbh Læser. Varighed ca. 45 min.   Søndag d. 5. marts kl. 13.45 ROMANEN SOM VÆKSTSTOF FOR DRAMATIKKEN Mød Nørrebro Teaters direktør, Mette Wolf, og få et indblik i hendes arbejde med at dramatisere og aktualisere Gustav Wieds romanklassiker LIVSENS ONDSKAB til scenen. Hvordan adskiller teaterforestillingen sig fra romanen? Og hvorfor er den stadig aktuel mere end 100 år efter, at den er skrevet? Arrangementet er en del af litteraturfestivalen Kbh Læser og varer ca. 30 min.   Søndag d. 12. marts kl. 13.45 DET LILLE SAMFUND PÅ SCENEN Instruktør Christoffer Berdal fortæller om sin iscenesættelse af LIVSENS ONDSKAB på Nørrebro Teater. Hvordan har han oversat Gustav Wieds lille indspiste samfund til teatret, og hvordan har han arbejdet med satiren som sprog i spillet og i de visuelle rammer? Arrangementet varer ca. 30 min.   Søndag d. 19. marts kl. 13.45 SATIREN I SPIL Mød skuespillerne bag Nørrebro Teaters forestilling LIVSENS ONDSKAB, og hør dem fortælle om deres arbejde med Gustav Wieds ikoniske karakterer. Arrangementet varer ca. 30 min.

Kalender

{{outputEndDate}}
Ingen forestillinger eller events
{{playDates[$index]}} kl. {{event.acf.time}}
{{event.acf.event_name.post_title}}
Læs mere