KIRSEBÆRHAVEN21. februar 2020 — 04. april 2020

Om forestillingen

INFORMATION OM CORONAVIRUS
AFLYSNING!
Vi følger myndighedernes anbefalinger og lukker Nørrebro Teater ned fra i dag 12. marts og måneden ud. Alle kommende forestillinger og arrangementer i marts måned er derfor aflyst.

Hvis du har købt billet, vil du snarest muligt blive kontaktet af vores billetkontor. De arbejder på højtryk, så vi håber på din forståelse for, at der kan gå lidt tid.

Vi ønsker for jer alle, at I kommer igennem de næste uger på bedste vis og passer godt på jer selv og hinanden.

 

 

EN KOMEDIE OM FRÅDS OG FORANDRING

12 SKUESPILLERE I TJEKHOVS TRAGIKOMISKE MESTERVÆRK.

Pengene sidder løst på Madame Ranevskaya og hendes familie, der er vant til at leve det søde liv. Men nu klapper luksusfælden! Familieejendommen med den smukke kirsebærhave er nemlig belånt til op over skorstenen og skal sælges. Løsningen kunne være at udstykke hele molevitten til sommerhusgrunde mens tid er. Men i stedet for at handle og gøre noget, drukner familien deres bekymringer i rigelige mængder af champagne, affærer og tidsfordriv, mens de klamrer sig til minderne om verden af i går.

”Det er ikke et drama, men en komedie. Nogle steder endda en farce”, skrev Anton Tjekhov om sit sidste stykke KIRSEBÆRHAVEN.
En sørgmunter fortælling om at være blind for forandringer.

 

 

GRATIS INTRODUKTIONER TIL FORESTILLINGEN

På udvalgte dage tilbyder vi gratis introduktioner til KIRSEBÆRHAVEN. Her kan du blive klogere på forestillingen, og du kan møde nogle af de medvirkende eller andre fra Nørrebro Teater.

Forestillingsintroduktionerne er bestilt af skoleklasser og er derfor tilrettelagt efter den deltagende klasses ønsker. Men alle publikummer med billet til aftenens forestilling er meget velkomne. Introduktionerne starter kl. 18.45 og varer ca. en halv time.

Se programmet her:

Tirsdag den 25. februar med skuespillerne Henrik Lykkegaard og Christiane Gjellerup Koch

Tirsdag den 3. marts med skuespillerne Jacob Weble og Sarah Boberg

Tirsdag den 10. marts med skuespillerne Josephine Park og Henrik Lykkegaard

Tirsdag den 24. marts med skuespillerne Tina Gylling Mortensen og Josephine Park

Torsdag den 26. marts med skuespillerne Marie Tourell Søderberg og Asbjørn Krog Nissen

 

Hver onsdag og lørdag i spilleperioden, fra og med lørdag den 29. februar, tekstes forestillingen  på dansk for personer med nedsat hørelse i samarbejde med Oticon, Otto Bruuns Fond, Spar Nord Fonden og William Demant Fonden. LÆS MERE HER.

En del af EU-projektet 

Medvirkende

MIKAEL BIRKKJÆR, MICHELLE BJØRN-ANDERSEN, SARAH BOBERG, CHRISTIANE GJELLERUP KOCH, TINA GYLLING MORTENSEN, ASBJØRN KROGH NISSEN, OLE LEMMEKE, HENRIK LYKKEGAARD, JOSEPHINE PARK, MARIE TOURELL SØDERBERG, YOUSSEF WAYNE HVIDTFELDT, JACOB WEBLE

Instruktion og bearbejdelse: Madeleine Røn Juul Oversættelse: THOR LANGE Scenografi og kostumer: Sven Dahlberg Koreograf: Esa Alanne

Spiller

21. feb. 2020 —

04. apr. 2020

Tir-fre kl. 20.00
Lør-søn kl. 15.00

Sted

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Varighed

Ca. 2 timer og 20 minutter inkl. pause

Billetter

Fra

75

kr.
-

470

kr.

Medvirkende

Mikael Birkkjær

Født 1958 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 1985. Slog igennem som Romeo i Romeo og Julie på Det Danske Teater i 1988. Var i 1990-2016 ansat ved Det Kongelige Teater, hvor han har medvirket i et utal af forestillinger, herunder Ødipus, Den indbildt syge, En sælgers død, Ivanov og Romeo og Julie. Derudover medvirkede han i Revisoren på Nørrebro Teater. Har medvirket i tv-serier som Sommer, Forbrydelsen, Borgen, Bedre skilt end aldrig, Mercur, Broen og Sygeplejeskolen samt film som Lad de små børn…, Oh Happy Day, Springet, All inclusive og Sorgenfri. Er bl.a. blevet hædret med Lauritzen-prisen i 1996.

Michelle Bjørn-Andersen

Født 1954 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1980. Har medvirket i forestillinger som Den blinde maler og Leve livet på Bornholms Teater og Samfundets støtter på Folketeatret. I filmverdenen har hun medvirket i film som Menneskedyret, Bornholms stemme, At klappe med en hånd, Max Pinlig og Smukke mennesker samt tv-serier som Rejseholdet, Ørnen, Sommer, Mille, Limbo, Borgen og Bedrag. Michelle har derudover medvirket i flere revyer, lige fra Cirkusrevyen til Bornholmerrevyen, og så er hun desuden Hospitalsklovn.

Sarah Boberg

Født 1966 og uddannet fra David Gideon, Lee Strasberg og The William Esper Studio i New York. Har haft et væld af roller på de danske teaterscener, bl.a. i Den danske borgerkrig 2018-24 og Revisoren på Nørrebro Teater, Mågen på Det Kongelige Teater, Min geniale veninde på Odense Teater og Enetime på Teatret ved Sorte Hest. Derudover har hun medvirket i forestillinger på bl.a. Husets Teater og Betty Nansen Teatret. Har medvirket i film som Bænken, To verdener og Wonderful Copenhagen, samt i tv-serierne Rejseholdet, Sommer, 1864, Broen, Den som dræber og Gidseltagningen. Fik i 2009 en Bodil og en Robert for bedste kvindelige birolle i filmen To verdener.

Christiane Gjellerup Koch

Født 1966 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 1994. Har medvirket i forestillinger som Melodien, der blev væk og Revisoren på Nørrebro Teater, Mefisto, The Black Rider, Don Quixote og Et Drømmespil på Betty Nansen Teatret, Nick Cave Teaterkoncert på Edison, Et vintereventyr på Teater Republique, Richard lll og Visen om Sidsel på Grønnegårds Teatret, Den politiske kandestøber på Folketeatret, Mary Poppins på Det Ny Teater samt Brødrene Løvehjerte og Riget på Det Kongelige Teater. Derudover har hun medvirket i filmene Klassefesten, Alle for to, Ditte og Louise og Ser du månen, Daniel.

Tina Gylling Mortensen

Født 1956 og uddannet fra Statens Teaterskole 1979. Var i 1983 medstifter af Mammutteatret, hvor hun siden har været en del af den kunstneriske ledelse og har medvirket i størstedelen af teatrets forestillinger. Har haft adskillige roller på Det Kongelige Teater, bl.a. i Farvel, Figaros bryllup, Barselsstuen 2.0 og Dukkelise. Tina har også spillet med i forestillinger på Betty Nansen Teatret, Grønnegårds Teatret, Teater Grob samt Revisoren på Nørrebro Teater. Har medvirket i film som Se min kjole, Hævnen, Sover Dolly på ryggen? og tv-serier som Nikolaj og Julie, Forbrydelsen, Anna Phil, Lykke, Bankerot og Tomgang. Modtog Lauritzen-prisen i 2008.

Asbjørn Krogh Nissen

Født 1981 og uddannet fra Statens Scenekunstskole 2012. Var fra 2012-2016 tilknyttet Det Kongelige Teater, hvor han har medvirket i bl.a. Kollektivet, Onde Ånder, Hærværk, Hedda Gabler, Menneskedyr, Nordisk Fjer og Kunsten altid at få ret. Derudover har han medvirket i forestillinger som Den Danske Borgerkrig 2018-24 og Diktatoren på Nørrebro Teater, Livlægens besøg på Betty Nansen Teatret, Festen på Teater Republique, Happy Hour på Teater Grob og Helligtrekongers aften på Grønnegårds Teatret. Har medvirket i film som bl.a. Uden dig, Midt imellem og Valhalla samt tv-serierne Broen, Norskov og Klovn. Modtog Reumerts Talentpris i 2014.

Ole Lemmeke

Født 1959 og uddannet fra Statens Teaterskole 1984. Har medvirket i et utal af teaterforestillinger bl.a. Livsens ondskab og Revisoren på Nørrebro Teater, samt forestillinger på bl.a. Det Kongelige Teater, Folketeatret, Husets Teater og Betty Nansen Teatret. På film har man kunnet opleve ham i bl.a. Himmel og helvede, De nøgne træer, Magnitisørens femte vinter og Lykke Per samt tv-serierne Rejseholdet, Anna Pihl, Forbrydelsen, Badehotellet og Rita. Har modtaget priser som f.eks. Teaterpokalen, Bodil-prisen, Robert og Årets Reumert, senest i 2018 for sin rolle i Revisoren på Nørrebro Teater.

Henrik Lykkegaard

Født 1965 og uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1994. Har medvirket i Jean de France på Det Kongelige Teater, Skønheden og Udyret på Det Ny Teater og Noget om helte på Nørrebro Teater. Henrik har derudover spillet med i forestillinger på Husets Teater, Folketeatret, Betty Nansen Teatret og Teater Republique. Han har gjort sig bemærket indenfor revygenren i Cirkusrevyen og modtaget priser inden for dette felt. På tv har han medvirket i serier som Album, Ørnen og Mit liv som Bent og på film Frihed på prøve, Frygtelig lykkelig samt Bornholms stemme, der gav ham en Bodil for bedste mandlige hovedrolle i 2000.

Josephine Park

Født 1987 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 2014. Har medvirket i forestiller som Som i himlen i Hans Rønnes Teatret og Teater O, Daemon på Aalborg Teater, De overlevende på Edison, Efter tiden på Teater Grob, Monster på Det Kongelige Teater og Revisoren på Nørrebro Teater. På tv er hun især kendt for sin rolle som Isa i Arvingerne, og man har også kunne opleve hende i Dicte, Lillemand, Mord uden grænser, The Rain og Doggystyle. Modtog Reumerts Talentpris 2015 og en Robert for bedste kvindelige birolle i en tv-serie i både 2019 og 2020.

Marie Tourell Søderberg

Født 1988 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2012. Allerede som teenager spillede hun rollen som Janni Spies i forestillingen Simon på Østre Gasværk Teater, og siden har hun medvirket i bl.a. La Dispute på Folketeatret, Engle i Amerika på Edison, Heksejagt og Monster på Det Kongelige Teater og Babettes Gæstebud på Teater Republique. Har medvirket i tv-serier som Klovn, 1864 og Herrens Veje og film som Spies & Glistrup, Steppeulven og senest Nina.

Youssef Wayne Hvidtfeldt

Født 1988 og uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2014. Har tidligere medvirket i forestillinger som Vores Klasse, Cirka lig med, Macbeth, Oliver Twist, Forbrændt og Hændelsen på Odense Teater, Sunny Side på Aarhus Teater, Kong Arthur på Det Kongelige Teater på Moesgaard, Folkekongen på Husets Teater og Fædre og Sønner på Betty Nansen Teatret. På film har man bl.a. kunnet opleve ham i Ditte & Louise og De Frivillige. Desuden har han medvirket i tv-serier som Sjit happens, Mercur, Perfekte steder, Yes No Maybe, Hånd i hånd og Parterapi.

Jacob Weble

Født 1970 og uddannet fra Statens Teaterskole 1996. Har tidligere medvirket i bl.a. Erasmus Montanus på Aalborg Teater, Peggy Pickit ser Guds ansigt på Husets Teater, Vrede på Folketeatret, Maskerade, Den indbildt syge og Don Ranudo på Grønnegårds Teatret, Revisoren på Nørrebro Teater og Min geniale veninde på Odense Teater. På film og tv er han især kendt for sin rolle som Pivert i tv-serien Klovn og som Sikker i Sikker og Søn på Ramasjang, og har desuden medvirket i bl.a. Strisser på Samsø, Cecilie, Forbrydelsen II og julekalenderen Mikkel og Guldkortet. Modtog i 2002 Reumerts Talentpris.

Bag om

Kalender

{{outputEndDate}}
Ingen forestillinger eller events
{{playDates[$index]}} kl. {{event.acf.time}}
{{event.acf.external_event ? event.title.rendered : event.acf.event_name.post_title}}
Læs mere Køb Læs mere