DE DANSER ALENE | Nørrebro Teater

DE DANSER ALENE25. februar 2017 — 25. marts 2017

Om forestillingen

ET LÆRESTYKKE AF FILOSOFFEN ANDERS FOGH JENSEN

MIDT PÅ DANSEGULVET KAN MAN FØLE SIG MEGET MÆRKELIGT TIL MODE. MAN STÅR DER, OG VED IKKE RIGTIGT, HVEM MAN DANSER MED, HVORDAN OG HVORFOR. MEN MAN VED, AT MAN SKAL UDSTRÅLE GLÆDE, OVERSKUD OG ENERGI.

Det er projektsamfundets dans. Et samfund, hvor et stort antal forbindelser opstår og forgår hurtigt igen. Hvor reglerne er væk, og det handler om at sige ja til det hele. Det er en positivitetskultur, hvor alting er muligt, men intet er sikkert.

DE DANSER ALENE er ikke en forestilling om dans. Men et forsøg på at vise, hvordan hele vores kultur og de sociale bånd har ændret sig de sidste fyrre år. Fra et samfund med klare retningslinjer og forudsigelighed til et projektsamfund fyldt med midlertidige engagementer, ad hoc-løsninger, overfladiske relationer og halve aftaler. Som menneske i projektsamfundet skal du være udadvendt, fleksibel og omstillingsparat – det skræmmende er ikke længere at blive udnyttet, men ikke at blive udnyttet.

DE DANSER ALENE er en forestilling om at være projektmenneske i mulighedernes uendelige manege.

Medvirkende

Katrine Greis-Rosenthal, Tina Gylling Mortensen, Thue Ersted Rasmussen, Henrik Birch

Manuskript: Anders Fogh Jensen Instruktion og scenografi: Egill Palsson

Spiller

25. feb. 2017 —

25. mar. 2017

Man-fre kl. 20.00
Lør kl. 15.00

Sted

Rialto:Teatret

Smallegade 2
2000 Frederiksberg

Varighed

Ca. 1 time og 15. min. uden pause

Billetter

Fra

210

kr.
-

210

kr.

Medvirkende

Anders Fogh Jensen

Filosof, foredragsholder, forfatter og dramatiker. Cand. phil. i filosofi fra Odense Universitet, Diplomé d’Etudes Approfondies fra Université de Paris I, Panthéon-Sorbonne og Ph.D. fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet. Anders Fogh Jensen har ofte deltaget i den offentlige debat og har givet mere end 400 interviews i tv, radio og aviser. Har desuden været ansat i en række eksterne lektorater på blandt andet AU, KU, SDU og CBS, som adjunkt på professionshøjskolen Metropol og undervist i filosofi på Borups Højskole. Pt. er han ekstern lektor i pædagogisk filosofi ved Aarhus Universitet. Anders Fogh Jensen har skrevet adskillige bøger, blandt andet Projektsamfundet i 2009 og Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard? i 2013. Derudover har han været meddramatiker på forestillingerne Kapitalen og Seminaret på Mammutteatret og Forestillingen Om En Historie på Godsbanen i Aarhus. DE DANSER ALENE er hans debut som forfatter til et helt dramatisk værk.

Katrine Greis-Rosenthal

Uddannet fra Statens Teaterskole i 2012. Katrine Greis-Rosenthal har senest medvirket i Broen III på DR1, Bedre Skilt End Aldrig af Hella Joof på TV 2 og Heartless på Kanal 5. I 2015 medvirkede hun i Koks I Kulissen på Det Kongelige Teater og i 2013 i filmen Fasandræberne.

 

Tina Gylling Mortensen

Uddannet fra Statens Teaterskole i 1979. Tina er medstifter af Mammutteatret og en del af teatrets kunstneriske ledelse. Hun har medvirket i stort set alle teatrets forestillinger siden teatret blev grundlagt i 1983, senest i Æblet (2013) og Catering (2015). På Betty Nansen Teatret har man tidligere på sæsonen kunnet opleve hende i Livlægens Besøg (2016) og Soli Deo Gloria (2015). Tina Gylling Mortensen har haft roller i adskillige forestillinger på Det Kongelige Teater, blandt andet Horisonten og en nyfortolkning af Barselstuen. Fra 2006-2007 var hun del af det Det Kongelige Teaters faste TurboTown-ensemble i Turbinehallerne. Man har kunnet opleve Tina Gylling Mortensen i et utal af film- og tv-serier, blandt andet Lykke på DR1 og Tomgang på TV 2 Zulu. Hun arbejder derudover som vejleder på Statens Scenekunstskole. I 2008 modtog Tina Gylling Mortensen Lauritzen-prisen.

Thue Ersted Rasmussen

Uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2011. Siden da har han primært spillet på Det Kongelige Teater, bl.a. i 2015 i Woyzeck, i 2016 King Lear og senest i Personer, Steder Og Ting. Han blev i 2013 tildelt Reumerts Talentpris for sine roller i Hovedløs Sommer på Det Kongelige Teater og Tartuffe på Grønnegårds Teatret. Han har tidligere arbejdet sammen med Egill Palsson i Omstigning til Paradis på Det Kongelige Teater i 2015. Han er tidligere kendt bl.a. fra  filmen Skytten og som Dictes søn Peter i TV 2-serien Dicte – og til foråret er han med i DR2’s nye underholdningsprogram Flashback.

Henrik Birch

Uddannet fra Statens Teaterskole i 1979. Han har været aldeles aktiv på de mindre teatre, blandt andet på Mammutteatret i Titanic, Stolthed er kolossal samt Jernbyrd. På Får302 spillede han med i Trangen, Goodbye Ruth og Klumpfisken, som senere blev filmatiseret og skaffede adskillige priser til Henrik Birch. På tv og film har man kunnet opleve ham i blandt andet Forbrydelsen og Borgen på DR1, Nordskov på TV 2 og er pt. aktuel i Arvingerne på DR1 og Badehotellet på TV 2. Senere på året medvirker han i TV2 Charlies tv-serie Mercur.

Egill Palsson

Uddannet skuespiller fra Icelandic Academy of Acting i 1999 og instruktør fra Statens Teaterskole i 2002. Har iscenesat en lang række forestillinger på både store og små scener i DK, Norden og Tyskland, bl.a. på Stockholms Stadsteater, Det Kongelige Teater, Aarhus Teater, Nationaltheater Mannheim, Göteborg Stadsteater, Husets Teater, Teater Får 302, Islands Nationalteater, Schaubühne i Berlin m.fl. Egill har tidligere iscenesat på Mammutteatret, nemlig triologien Cassavetes 1-2-3, der spillede i Pumpehuset i København i 2012. Senest har Egill stået bag Hamlet på Odense Teater (2016). Egill er sideløbende med sit instruktørvirke ansat som professor på Hochschule für Schauspielkunst / instruktørlinjen i Berlin samt som underviser på instruktørlinjen på Den Danske Scenekunstskole.

Arrangementerne er gratis og åbne for alle og varer ca. 30 min. FILOSOFFENS HJØRNE Med forestillingen DE DANSER ALENE debuterer filosof og forfatter Anders Fogh Jensen som dramatiker til et helt dramatisk værk. Publikum kan møde Anders Fogh Jensen i FILOSOFFENS HJØRNE og høre om tankerne bag forestillingen og om arbejdet med stykket.   Tirsdag d. 7. marts kl. 19.15-19.45 i Rialto:Teatrets foyer Onsdag d. 8. marts umiddelbart efter forestillingen i teatersalen Torsdag d. 16 marts kl. 19.15-19.45  i Rialto:Teatrets foyer Tirsdag den 21. marts umiddelbart efter forestillingen i teatersalen Læs mere om filosof Anders Fogh Jensen på www.filosoffen.dk

Kalender

{{outputEndDate}}
Ingen forestillinger eller events
{{playDates[$index]}} kl. {{event.acf.time}}
{{event.acf.event_name.post_title}}
Læs mere