EN FOLKEFJENDE18. september 2021 — 23. oktober 2021

Om forestillingen

ET UNDERHOLDENDE DRAMA OM SANDHED OG MAGT

Et underholdende og aktuelt drama med Søren Pilmark i front som lægen, der er villig til at ofre alt for sandheden.

Vi er i en lille provinsby. Lægen Tomas Stockmann er for nylig blevet ansat ved kurbadet, byens stolthed og vigtigste indtægtskilde. Det viser sig imidlertid, at flere gæster bliver syge efter et dyp i badesøen. Tomas finder ud af, at vandet er giftigt, men da han vil offentliggøre sine opdagelser, får han hele byen på nakken; myndighederne, indbyggerne, ja selv sin egen søster, som sidder i byrådet. Men Tomas giver sig ikke. Sandheden skal frem, koste hvad det vil.

Henrik Ibsens klassiker handler om noget så nutidigt som demokratiets skyggeside, mediernes magt og idealernes sammenstød med virkeligheden. Har flertallet altid ret? Hvor meget vil vi ofre for sandheden? Og hvor langt vi vil gå for fællesskabets bedste, hvis det går ud over os selv?

Oplev ni formidable skuespillere i en moderne, underholdende og højaktuel opsætning skabt i et samarbejde mellem Nørrebro Teater og Odense Teater.

 

Gratis forestillingsintroduktion

Til den gratis introduktion, som er for alle med en billet til dagens forestilling, vil teatrets dramaturg fortælle om teatrets ambition med at spille stykket og grebet bag moderniseringen af Henrik Ibsens klassiker. Derudover vil to skuespillere fra forestillingen EN FOLKEFJENDE fortælle om stykket, deres karakter og deres arbejde med karakteren. Det er muligt at stille spørgsmål undervejs.

Onsdag d. 13. oktober 2021 kl. 17.45-18.15 med skuespillerne Malene Melsen og Frank Thiel

 

Hvad: En klassiker om alt det, der sker lige nu.

For hvem: For dig, der elsker et godt drama.

Hvorfor: Fordi du vil underholdes af godt skuespil.

Hvor lang tid: Ca. 2,5 timer inkl. pause

Hvor gammel: Fra 15 år.

Medvirkende

Søren Pilmark, Patrick A. Hansen, Marianne Høgsbro, Tom Jensen, Benjamin Kitter, Camilla Lau, Githa Lehrmann, Malene Melsen, Frank Thiel

Instruktion og bearbejdelse: Viktor Tjerneld Konceptuerende scenograf: Franciska Zahle Realiserende scenograf: Peter Schultz KOMPONIST: Daniel Fogh Manuskript: Baseret på Henrik Ibsens skuespil En Folkefiende En co-produktion med: Odense Teater Oversættelse: Peter Dupont Weiss

Spiller

18. sep. 2021 —

23. okt. 2021

Tir - ons kl. 19.00
Tor - fre kl. 20.00
Lør - søn kl. 15.00

Sted

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Varighed

Cirka 2 timer og 40 minutter inkl. pause.

Dørene åbner 1 time før.

Anbefales fra 15 år.

Billetter

Fra

110

kr.
-

405

kr.

Medvirkende

Søren Pilmark

Født 1955 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1977. Har medvirket i forestillinger som De spiller min sang, Spindoctor og Diktatoren på Nørrebro Teater, Ordet, Hamlet samt København, for hvilken han modtog Reumert for Årets Mandelige Hovedrolle, på Betty Nansen Teatret og My Fair Lady på Det Kongelige Teater. Har været med i film som De Skrigende Halse, Blinkende Lygter, Menneskedyret, Rembrandt, Kongekabale, Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P og tv-serier som Riget, Forbrydelsen, Lykke, 1864, Badehotellet og Atlantic Crossing. Har optrådt i Pallesen Pilmark Show og var medstifter af kvartetten Ørkenens Sønner, som han fortsat optræder med.

Patrick A. Hansen

Født 1994 og uddannet fra Den Danske Scenekunstskole Aarhus i 2020. Har medvirket i forestillinger som Amerika på Nørrebro Teater, Mio, min Mio på Teatret Zeppelin og i afgangsforestillingen Alt er umuligt, samt medvirker i Nørrebro Teaters arrangement Breaking the news som en del af impro-gruppen UHA!. Har været med i tv-serien Try Hard og kortfilmen Eja Okay.

Marianne Høgsbro

Født 1947 og uddannet ved Statens Teaterskole i 1979. Har medvirket i en række forestillinger som Anna Sophie Hedvig, Nordkraft  samt Indenfor murene, for hvilken hun modtog Reumert for Årets Kvindelige Hovedrolle, på Aalborg Teater samt Tartuffe og Et dukkehjem på Det Kongelige Teater. Har været med i film som Julemandens datter, Happy Ending, Kongekabale og Journal 64 og i tv-serier som Greyzone, Rejseholdet og Taxa.

Tom Jensen

Født 1965 og uddannet fra Statens Teaterskole i 1991. Har medvirket i forestillinger som Melodien, der blev væk, Livsens Ondskab, Svejk og Jeg er sgu min egen på Nørrebro Teater, Woyzeck og Livlægens besøg på Betty Nansen Teatret, De lystige koner på Folketeatret, Heksejagt på Det Kongelige Teater og Jean de France på Grønnegårdsteatret. Derudover har han været flittigt brugt i revyer som Hjørring-Revyen. Han var Prøve-Knud i tv-showet Score-Kaj og har været med i film som Ved vejen, Allegro, Dirch og Klassefesten og tv-serier som Album og Rita.

Benjamin Kitter

Født 1975 og uddannet fra Statens Teaterskole i 2005. Har medvirket i en række forestillinger som Helligtrekongersaften, Diktatoren og Blue Jasmine på Odense Teater, Sange for freden på Teater V og Jean de France på Grønnegårdsteatret. Har været med i film som Kød og Blod, Wildland og Happy Ending og i tv-serier som Lykke Per, Ditte & Louise og Album.

Camilla Lau

Født 1989 og uddannet fra Den Danske Scenekunstskole København i 2016. Har medvirket i forestillinger som Manifest for Skrøbelige Autoriteter på Aarhus Teater, Frihed.Sex.Længsel på Teater GROB og Caligula på Det Kongelige Teater. Har været med i tv-serier som Herrens Veje, Dicte, 29 og Den som dræber og film som Journal 64 samt lagt stemme til en række film og serier.

Githa Lehrmann

Født 1957 og uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1985. Har været en fast del af ensemblet på Odense Teater siden 1999, hvor hun har medvirket i en lang række forestillinger som Frank vender hjem, Hvis jeg bliver gammel og Snefald. Har medvirket i film som Retfærdighedens ryttere og i tv-serier som Arvingerne og Fred til lands.

Malene Melsen

Født 1970 og uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1996. Har været en fast del af ensemblet på Odense Teater i sammenlagt 20 år, hvor hun har medvirket i en lang række forestillinger som Frank vender hjem, Snefald, Min geniale veninde og Helligtrekongersaften. Har været med i tv-serier som Ditte & Louise.

Frank Thiel

Født 1970 og uddannet ved Statens Teaterskole i 1999. Har medvirket i forestillinger som Dæmoner og De Stuerene som en del af ensemblet på Mungo Park Kolding og Alle gode ting på Nørrebro Teater, for hvilken han blev normineret til Reumert for Årets Mandelige Hovedrolle og kan opleves igen fra april 2022. Har været med i tv-serier som Anna Phil, Bedrag og Sommerdahl og film som Antboy.

Bag om

Kalender

{{outputEndDate}}
Ingen forestillinger eller events
{{playDates[$index]}} kl. {{event.acf.time}}
{{event.acf.external_event ? event.title.rendered : event.acf.event_name.post_title}}
Læs mere Køb Læs mere